ΕΡΓΑ

ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Μέσα σε μόλις δύο δεκαετίες, στο ενεργητικό της SIAS SA συμπεριλαμβάνονται περισσότερα από 1400 έργα, μερικά εκ των σημαντικότερων του χώρου, 4500 m² ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και ένα από τα πιο πλήρη και σύγχρονα showrooms στην Ελλάδα.

ΕΡΓΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ SIAS

ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ – ΕΚ ΜΑGAZINE ’18

Η μετατροπή μιας μεγάλης προαστιακής κατοικίας της δεκαετίας του ‘80, αμφιλεγόμενης αισθητικής, σε ένα σύγχρονο κτίριο δύο ισοδύναμων κατοικιών που αναπτύσσονται καθ’ ύψος, αποτέλεσε μια ιδιαίτερη πρόκληση.

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ PDF

COARSE VOLUMES – MAISON DE CAMPAGNE ’18

Με φόντο το αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο, περιτριγυρισμένη από τον πιο φωτεινό ελληνικό ήλιο, ανάμεσα σε πετρώδεις αγκαλιές, αγέρωχες ελιές και μυρωδικά, η κατοικία δεσπόζει στην περιοχή Ισώματα της Αλοννήσου, στις Βόρειες Σποράδες.

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ PDF

FRAMING THE VIEWS – MAISON DE CAMPAGNE ’18

Η διώροφη κατοικία βρίσκεται σε μια κατάφυτη πλαγιά που καταλήγει σε μικρή απομονωμένη παραλία, πάνω στην ακτογραμμή των στενών που χωρίζουν τη Λευκάδα από το Μεγανήσι, με φόντο το Ιόνιο και τα Ακαρνανικά Όρη, απέναντι.

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ PDF

HARMONIOUS COEXISTENCE – VILLAS ’17

Η βίλλα με τα παραδοσιακά στοιχεία που εμπλουτίζουν το σύγχρονο αρχιτεκτονικό της σχεδιασμό, βρίσκεται σε ειδυλλιακό σημείο στην ανατολική πλευρά της Κέρκυρας.

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ PDF

SCULPTING IN WHITE – VILLAS ’17

Στη δυτική πλευρά του νησιού με πανοραμική θέα τη χώρα της Μυκόνου και φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου, σχεδιάστηκε η εξοχική κατοικία συνολικής επιφάνειας 700m2 περίπου.

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ PDF

CUBIC ELEGANCE – VILLAS ’16

Η συνθετική διαδικασία είχε ως στόχο το σχεδιασμό ενός λιτού και “ήσυχου” κελύφους, που τόσο μορφολογικά όσο και λειτουργικά θα είναι άμεσα προσαρμοσμένο στο ανάγλυφο και το περιβάλλον.

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ PDF

PURE FEELING – APARTMENTS ’16

Το διαμέρισμα βρίσκεται στο Κολωνάκι, στον τελευταίο όροφο μιας εξαώροφης πολυκατοικίας της δεκαετίας του ‘60, με ανεμπόδιστη θέα προς τον Υμηττό.
   ΔΕΙΤΕ ΤΟ PDF

SCULPTURAL SYNTHESIS – VILLAS ’15

Η κατοικία σε σχήμα Τ, προστατευμένη από αδιάκριτα βλέμματα με την υψηλή περιμετρική περίφραξη, στέκεται σαν παρατηρητήριο μέσα στον περιβάλλοντα χώρο του ορθογώνιου οικοπέδου, ο οποίος λειτουργεί ως αρχιτεκτονική συνέχεια του εσωτερικού της.
   ΔΕΙΤΕ ΤΟ PDF

HOUSE ON TOP – VILLAS ’14

Τα δεδομένα είχαν ενδιαφέρον. Το οικόπεδο: ένα τυπικό θραύσμα του αθηναϊκού αστικού ιστού στις παρυφές του λόφου Φιλοπάππου. Ο δρόμος: στενός, κατηφορικός, με δραματικές οπτικές φυγές προς την πόλη να αποκαλύπτονται από ένα ύψος και πάνω. Ο βράχος της Ακρόπολης: παρών, αν και όχι στην ευνοϊκότερη θέση για το οικόπεδο.
   ΔΕΙΤΕ ΤΟ PDF

ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – VILLAS ’10

Το ενδιαφέρον της κατασκευής εστιάζεται σε τρία σημεία: H υπάρχουσα κατοικία εντός του
γηπέδου, κτισμένη με το μοντέρνο ιδίωμα της ελληνικής αρχιτεκτονικής κατά τη δεκαετία του ’60, αντί να γκρεμιστεί, διατηρείται και αποτελεί τον πυρήνα εξέλιξης της νέας κατασκευής. Αναπλάθονται πλήρως το εσωτερικό και οι όψεις της και ως εργαλεία του νέου σχεδιασμού χρησιμοποιούνται τα υπάρχοντα φέροντα δομικά στοιχεία του κτιρίου και νέα σύγχρονα υλικά.
   ΔΕΙΤΕ ΤΟ PDF

ΚΤΙΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ – ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ’10

Αντικείμενο της μελέτης αποτελεί ένα τετραώροφο κτίριο γραφείων, στον Πειραιά, με μικρά καταστήματα στο ισόγειο. Το υφιστάμενο κτίσμα χρονολογείται από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα και διαθέτει αυστηρή δομή με σαφή κεντρικό άξονα συμμετρίας, όσον αφορά στη θέση του κεντρικού κλιμακοστασίου, τη διάρθρωση των εσωτερικών χώρων και τον καταμερισμό των ανοιγμάτων, κυρίως της μεγαλύτερης πρόσοψης, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται η είσοδος.
   ΔΕΙΤΕ ΤΟ PDF

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ – ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ’09

Το “Thission Lofts” είναι ένα νέο οικιστικό σύνολο επί της οδού Πειραιώς, στην αναπτυσσόμενη περιοχή ανάμεσα στο Γκάζι, στο Θησείο και στα Πετράλωνα, η οποία, κρατώντας το βιομηχανικό χαρακτήρα του παρελθόντος, εξελίσσεται σε μια σύγχρονη αστική γειτονιά της Αθήνας.
   ΔΕΙΤΕ ΤΟ PDF